Iatã “agentul secret” din spatele TV Pungesti! (foto)

ONE MAN SHOW Virgil Iordache este ieseanul care, prezent încã din prima zi a protestelor anti-Chevron de la Pungesti, a transmis, în toatã lumea, prin intermediul unu laptop cu webcam. Acuzat cã, în fapt, este un agent fie al KGB-ului, fie al Gazprom, fie slujind cine stie ce interese obscure, Virgil Iordache este un om simplu, exasperat de nedreptatea din România. Acesta a decis sã se alãture protestatarilor si a avut ideea genialã de a filma tot ceea ce s-a întâmplat la Pungesti!

Iesean, în vârstã de 44 ani, presedinte al Asociatiei Celor Abuzati din România (ACAR) Iasi, Virgil Iordache este prezent, de mai bine de doi ani, în stradã, alãturându-se protestelor celor care, conform crezului sãu, sustin cauze drepte, în care cetãteni români sunt abuzati de guvernanti, indiferent de culoarea politicã a celor din urmã. Conform spuselor sale, ACAR s-a nãscut din nevoia de a apãra interesele angajatilor disponibilizati de la CET Iasi, din rândul cãrora fãcea parte si Virgil Iordache. “Dupã mai bine de doi ani de luptã, atât în instantã, cât si prin adrese si interpelãri la institutiile statului, inclusiv la nivel de cancelarie a primului ministru, am reusit ca angajatii CET Iasi sã-si primeascã drepturile. În toatã aceastã perioadã, am realizat faptul cã sunt încã multe alte categorii de români care, din lipsa unei reprezentãri, suferã de pe urma deciziilor injuste luate de guvernanti, fie ei de la nivel central sau local. În aceste conditii, am decis sã-mi continui vocatia, aceea de a-i apãra pe oamenii simpli, în lupta cu sistemul injust. Acesta este motivul si pentru care am venit, încã de la vestea abuzului pe cale sã se petreacã la Pungesti, din prima zi”.

“Lumea a putut sã vadã, pe viu, tot ceea ce s-a întâmplat”

Fost angajat al CET Iasi, în prezent student al facultãtii de stiinte politice al Universitãtii “Al. I. Cuza” Iasi, s-a decis sã se punã în slujba cauzelor pe care le considerã nobile, de apãrare a oamenilor simpli abuzati de sistem sau a celor care privesc mediul înconjurãtor, acesta fiind si motivul pentru care, încã din prima zi, lãsând deoparte orice altceva, a venit la Silistea. “Am auzit cã se fabuleazã cu privire la faptul cã sunt agent KGB, cã as fi plãtit de agentii sau companii strãine… Eu cred cã, de fapt, am un simt civic ceva mai dezvoltat, simtind nevoia sã fac ceva care sã conteze cu adevãrat în viatã, chiar cu pretul unor sacrificii. Cât despre postul TV Pungesti, despre care se spune cã ar fi fost ceva premeditat, spun doar atât: am considerat necesar sã relatãm, în direct, si fãrã vreo interventie asupra materialului filmat, tot ceea ce se întâmplã la Pungesti, astfel ca opinia publicã sã aibã o imagine corectã a tuturor evenimentelor. Mijloacele tehnice folosite stau la îndemâna tuturor, un laptop, un generator electric si o paginã de Internet pe care transmiteam filmãrile luate în continuu, filmãri care nu au suferit nici o editare sau interventie de vreo altã naturã tehnicã, imagini care, de altfel, au fost preluate de toate televiziunile sau site-urile de socializare. Cred eu cã, în acest fel, lumea a putut sã vadã, pe viu, tot ceea ce s-a întâmplat sãptãmâna trecutã la Pungesti, urmând ca, în functie de aceste imagini, fiecare sã-si facã propria opinie”, a adãugat Virgil Iordache.

SURSA: vrn.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s